perjantai 29. heinäkuuta 2016

Pelle Hermannin leikkipuisto 7.2016 Pori



Pelle Hermannin leikkipuisto Porissa

Pari kertaa olemme käyneet Porissa Pelle Hermannin leikkipuistossa. Puisto on kauniilla alueella kirjurinluodolla. Puisto on vapaassa käytössä eli ilmainen, mutta se on niin upea, että ihmetellä saattaa kuinka kaupunki on satsannut näin paljon puistoon.
Alue on tosi iso ja siellä on vaikka mitä. Löytyy Angry Birds alue, erilaisia ja eri kokoisia liukumäkiä, pienten lasten leikkialue, liaani liuku, keinuja, kiipeilytelineitä, kahluuallas, kahvila jne.

Pikkuisännän (2-vuotta) kanssa olimme aluksi pienten alueella. Siellä oli juuri sopivan kokoisia kiipeilyhärpäkkeitä ja liukumäkiä tuon ikäisellä. Hän pystyi ihan itse säntäilemään ja tutkimaan aluetta. Jännä oli mennä ihan itse ison putken läpi ja äiti kurkisti toiselta puolen.

Isosisiko (5-vuotta) meni heti jo tuttuun liuku liaaniin. Se on hänen yks lemppareista. Sieltä hän pian löysikin kaverin itselleen jonka kanssa menivät ja touhusivat. Isä meni heidän perässään ja minä pikkuisännän kanssa tutkimme pikkuhiljaa mitä kaikkea ihmeellistä puistosta löytyy. 

Osa telineistä oli vähän liian isoja ja vaikeita pikkuisännälle, mutta hyvä näin niin oli siskollekkin sopivia ja vähän haastaviakin kiipeilypaikkoja. Alueella on niin paljon tutkittavaa, että siellä viihtyy useamman tunnin kun sinne täältä vähän kauempaa ajelee.

Välillä treffasimme koko perhe ja kävimme kahvilassa syömässä vähän suolaista palaa ja juomassa. Kahvilan yhteydessä on myös vessat jotka olivat tosi siistit ajatellen, että ihmisiä tulee ja menee. Lastenhoitohuone oli myös tosi tilava. Kahvilan jälkeen suunnistimme jäätelökioskille herkuttelemaan tötteröillä. Ja taas matka jatkui.

Me lähdimme pikkuisännän kanssa katsomaan lampaita ja lintuja. Kirjurinluodolla on myös joenvarressa jonkin verran eläimiä ja lintuja. Sisko lähti isän kanssa liikennepuistoon ajelemaan polkuautolla ja opettelemaan liikennesääntöjä. Alueen toisessa päässä on iso lava ja alue missä järjestetään kesäisin Porin Jazz konsertteja. Mielestäni jos olisimme jatkaneet matkaa luodon toiseen päähän siellä olisi ollut vielä minigolf rata ja kesäravintola.

Joen rannassa näytti myös olevan uimaranta, mutta sekin jäi tällä kertaa testaamatta.
Puistossa on paljon nurmialueita joten sinne voisi hyvin ottaa mukaan viltin ja eväät. Parkkialuekkin on ihan vieressä, joten sieltä olisi helppo napata eväät eikä niitä tarvitsisi kantaa mukana. 

Vaikka puisto on ilmainen ja siellä oli kauniina päivänä paljon porukkaa Alue on kuitenkin niin iso, että kaikki mahtuvat hyvin touhuamaan. Sitä myös ihmettelin, että alue oli siisti eikä siellä näkynyt maleksivan mitään  "epämääräisiä kulkijoita".

Ehdottomasti tulemme ensi kesänäkin menemään Pelle Hermannin puistoon.

Oma arvioni paikasta:
+ siisti, iso, viihtyisä puisto
+ paljon vehkeitä ja vempeleitä eri ikäisille
+ kivasti alueet jaettu eri teemojen mukaan
- jazzien aikaan ei ehkä kannata mennä koska koko kaupunki on silloin ihan sekaisin

Lasten arvio paikasta:
+ liukuliaani tytön mielestä kivoin
+ iso putkuliukumäki myös jännä
+ pikkuisäntä tykkäsi junasta ja pitkästä jännästä putkesta


Lisää paikasta:
http://www.kirjurinluoto.fi/puisto.html 

Ei kommentteja: