keskiviikko 31. elokuuta 2016

Herra Hakkaraisen talo 8.2016 Sastamala



Herra Hakkaraisen talo

Herra Hakkaraisen talossa tuli tänä vuonna käytyä parikin kertaa. Kerran oman perheen kanssa ja toisen kerran ystävän kanssa, jolla on myös pari vuotias poika.

Pikkuneiti 6-vuotta on käynyt jo niin monena vuonna talossa, että hänelle siellä ei oikein mitään uutta ollut. Edelleen hän kuitenkin jaksoi touhuta ja avustaa pikku veikkaa tutkimaan Hakkaraisen eri huoneita.
Pikkuisäntä 2-vuotta oli paikasta ihan innoissaan. Ensin piti ihmetellä itse Herra Hakkaraista joka tyynen rauhallisesti kuorsasi omassa nojatuolissaan.



 Myöhemmin päivällä oikea Herra Hakkarainen tuli vierailemaan talossa ja sehän pelotti pikkuisäntää kovasti. Sen jälkeen hän ei suostunut mennä lähellekkään nukkuvaan Hakkaraista.
Keittiö hommat kiinnostivat kovasti molempia lapsia. Yhdessä he keittivät minulle maistuvan sopan ja päälle vielä sain kahvikupposen. Hakkaraisen talossa saa koskea ja touhuta melkein kaikilla välineillä mitä sieltä löytyy. Ainoastaan kipsinukkeihin ei saa koskea, koska ne menisivät rikki. Huoneissa on myös roolivaatteita mitkä voi pukea päälleen.


Kokkailujen jälkeen menimme ritarisaliin. Siellä on halukkaille ritariviitat ja miekat, löytyy ritarisalin pöytä ja meidän lasten lemppari ritaritunneli josta lasketaan alas liukumäkeä pitkin. Katossa piileskelee muriseva lohikäärme jota meidän pikkuisäntä ei edes huomannut.





Yläkerrassa on myös kummituskäytävä johon voivat mennä vähän isommat lapset putoamisvaaran takia. Pienet voivat mennä vanhempiensa kanssa, mutta me jätettiin se väliin, koska siellä joutuu aikuinen konttaamaan mataluuden takia ja tuo meidän pikkuisäntä on aika meneväistä sorttia niin äiti ei olisi perässä pysynyt.

Sitten alakertaan ja avaruusmaailmaan. sieltä löytyy avaruusalus, kraatereita ja tietysti teemeen sopivat avaruuskypärät. Siellä oli lasten kiva touhuta ja ihmetellä valaistua avaruutta.

 Alakerrassa on myös kauppa, suutari, kelloseppä ja mahdollisuus esittää nukketeatteria. Kaupassa lapset viihtyivät kaikista pisimpään. Äiti sai ostettua leipää, porkkanoita, nekkukarkkeja ja vaikka mitä. Pikkuisännän mielipuuhaa oli punnita jokainen ostos vanhalla punnusvaa´alla. Välillä käytiin suutarissa korjaamassa kenkiä ja taas avaruusmaailman kautta takaisin kauppaan.






Säntäilevän parivuotiaan kanssa Herra Hakkaraisen talossa on vähän vaikea liikkua silloin kun on sesonkiaika ja tupa on täynnä porukkaa. Siellä pieni ehtii jo kauas ennenkuin aikuinen pääsee toisten aikuisten ohi kiiruhtamaan perään. Alhaalla nyt ei muuta vaarallista ole kuin aika jyrkät rappuset yläkertaan ja niitä kipsinukkeja mihin ei saisi koskea. Itse olemme aina käyneet hiljaisempaan aikaan koska talo on auki ympäri vuoden. Silloin siellä saa ihan rauhassa leikkiä ja tutkia paikkoja.

Välillä voi käydä sään salliessa ulkona ajamassa polkuautoilla. Ratoja on kaksi toinen pienille ajajille ja toinen isommille. Ulkona on myös hiekkalaatikko ja leikki bussi millä pikkuisäntä ja hänen kaverinsa tykkäsivät kovasti kuskailla äitejä paikasta toiseen. Toinen ajoi ja toinen huolehti, että ovet tulevat varmasti kiinni.

Herra Hakkaraisen talo on tosi kiva paikka mielestäni juuri 2-6 vuotiaalle. Vähän isompikin lapsi varmasti siellä viihtyy käydessään ensimmäistä kertaa ja varsinkin jos Mauri Kunnaksen sadut ovat tuttuja. Paikka on erittäin hienosti rakennettu ja sisustettu Kunnaksen kirjojen pohjalta.
Varmasti pikkuisäntä haluaa ensikin vuonna taas käydä siellä ja eiköhän siskokin vielä halua lähteä mukaan.

Oma arvioni paikasta:
+ paljon tekemistä ja tutkimista
+ tavaroilla saa leikkiä ja halutessaan pukea rooliasun päälleen
+ jos samanikäinen kaveri on mukana leikistä tulee vielä hauskempaa
+ kauniisti sisustettu ja siisti paikka
- sesonkiaikaan ruuhkainen ja ahdas
- lähtiessään joutuu jotain ostamaan kaupasta lapsille, koska houkutus ja sitä seuraava kitinä on niin kovaa =)
+ kaupassa on kyllä ihania Mauri Kunnaksen satuihin pohjautuvia juttuja. Monesti meidän mukaan on lähtenyt joku kirja, Hakkarais tyynynpäällinen tai ihan vaan vanhanajan nekkukarkki.

Lasten arvio paikasta:
+siskon mielestä pikkuveikka oli niin hassu kun yhdessä tutkivat paikkoja
+ pikkuisännän mielestä liukumäki ja kauppa olivat kivoja sekä ulkona polkuautot ja bussi



Paikasta lisää:

Viime vuoden käyntimme:Herra Hakkaraisen talo 6.2015

http://herrahakkaraisentalo.net/


1 kommentti:

Palautteet ja kommentit: