lauantai 30. heinäkuuta 2016

Koivuniemen Herra Muumaa 7.2016 Merikarvia


Heinäkuussa kävimme Merikarvialla Muumaassa. 

Reissussa olivat pikkuneiti 6-vuotta ja pikkuisäntä 2-vuotta.
Paikka oli meille tuttu jo viime vuodelta, mutta kokemus oli niin mukava, että ehdottomasti halusimme mennä uudelleen.

Täällä on mukavaa se,että alueella saa mennä ja touhuilla omaan tahtiin. Päivän mittaan on jatkuvasti erilaisia järjestettyjä tapahtumia ja tekemistä. Siellä on mm.sikojen ruokintaa, traktoriajelua, kananmunien etsimistä= munalottoa ymt.

Muumaassa on paljon aittoja ja rakennuksia jotka on sisustettu vanhanaikaisilla esineillä ja tavaroilla. Monissa saa kokeilla miten ennenvanhaan töitä tehtiin.




 Eräässä vanhassa aitassa kudoimme pikkuneidin kanssa pätkän mattoa ja seuraavassa aitassa tutustuimme eri viljalajeihin ja kokeilimme miten ennenvanhaan kivillä jauhettiin jauhoa.


Täällä jos jossain pääsee kunnon maalaistunnelmaan ja hatunnosto omistajille, jotka ovat nähneet valtavasti vaivaa sisustaessaan aittoja ja rakentaessaan aluetta.

Tänä vuonna pikkuisäntäkin oli ihan eri tavalla menossa mukana. Nyt kun hän osaa jo kävellä oli hänestä hauskaa säntäillä siskon perässä. Vuohi jos tuli vastaan niin silloin tulu kiire isin tai äidin sykkyyn. Niiden ruokkiminenkin oli vähän liian jännää touhua. Sylissä oli kiva katsella vähän etäämmältä.



Muumaassa vuohet ovat kiinni mutta pikku kilit jouksentelevat vapaana. Onko suloisempaa näkyä kun pikkuinen kili juoksentelee päätä pahkaa ja kun huomaa että äiti vuohi on vähän liian kaukana alkaa pikkumääkinä ja kiire äidin luokse. 
Kanatkin olivat tällä kertaa vapaina. Ne keskittyivät tonkimaan multakasasta matoja eivätkä olleet moksiskaan vaikka ihmiset menivät ohi.







Pikkuneiti halusi tietysti ratsastamaan kun sen aika tuli. Muumaassa kaikki tekeminen sisältyy pääsymaksuun eli ratsastuksestakaan ei peritä erillistä maksua.






Muumaassa on paljon maatilaneläimiä. On lehmiä ja vuohia joita saa lypsää, kanoja joilta käydään keräämässä munia, possuja joita saa mennä isännän kanssa ruokkimaan, heppoja joilla saa ratsastaa, pupuja, hamstereita, ymt.






Tälläkertaa hauskimmat jutut olivat heinäladossa hyppiminen. Pikkuisäntäkin sai tälläkertaa olla jo siellä touhuamassa siskon kanssa. 






sekä pikkuneidin mielestä se kun sai pitää kanaa sylissään. Eka vähän jännitti ja sitten hän olikin yhtä hymyä






Niin paljon touhua muumaassa on että ehdottomasti kannattaa tänne varata aikaa koko päivä. Mukaan voi ottaa omat eväät ja grillata nuotiolla tai mennä kahvioon syömään keittolounas tai jotain muuta suolaista.
Kahviossa oltiin ihan hämillään. Siellä vaan mentiin sisään, syötiin ja lähtiessä käytiin ulkona kassalle kertomassa mitä syötiin ja maksamassa. Kauhee pähkäily ja muistelu mitä kukakin oli syönyt ja jotenkin kun itsellä oli vastuu kertoa yritti olla yli skarppina että muistaa kaikki.







Tosi kiva päivä taas oli. Varmasti ensi kesänäkin menemme viettämään päivän Muumaassa.


Oma arvioni paikasta:
+ paljon tekemistä ja ihmettelemistä
+ monenlaista järjestettyä toimintaa
+kaunis maalaismiljöö


Lasten arvio paikasta:
+ eläimiä kiva ruokkia ja silitellä
+ heinälato oli tosi kiva
+ Pikkuneiti tykkäsi ratsastaa ja lypsää lehmää
+ Pikkuisäntä tykkäsi kiipeillä touhuladossa ja säntäillä paikasta toiseen

Lisää:

Viime vuoden käynti : 
MuuMaa 7.2015

http://www.merikarvianmatkailu.fi/koivuniemen-herran-muumaa2



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palautteet ja kommentit: